Back to school

Top 5 mahtavaa syytä palata kouluun

blogi_koulualkaa.jpg

1. Vuorokausirytmi

Ihmisolento on kummallinen kokonaisuus. Pienenä lapsena sitä ei nukuta, ainakaan aamuisin, mutta teini-iän koittaessa nukkumishommat alkavat maistua, ainakin päivisin. Iltaisin ei huvittaisi nukahtaa, mutta kun unen makuun pääsee, herääminen ennen iltapäivää on suorastaan karmaisevaa. Tätä ilmiöitä on havaittavissa varsinkin lomalla ja kesäaikaan. Arki ja koulu ovatkin oiva syy palata muiden kanssatallustajien kanssa samaan vuorokausirytmiin: illalla nukkumaan ja aamulla ylös!

2. Sosiaalinen elämä

Kaverit ja muut ihmissuhteet kuuluvat toki kesään, mutta useimmilla piirit pienenevät loman ajaksi, kun kaikki mennä viipottavat omia menojaan. Kun on taas aika palata koulunpenkille, sosiaalinen elämä ja ystävyyssuhteet vilkastuvat.

road-sign-799141_1280.jpg

3. Aivot

Koulunkäynti ja uuden oppiminen ovat herkkuruokaa aivoille. Lomalaisen suurimmat aivoponnistukset kun keskittyvät pääasiallisesti aivojen nollaamiseen, mikä sekin on toki tärkeää. Kun kovalevy on putsattu turhista tiedostoista, mahtuu sinne taas paremmin uutta.

4. Harrastukset

Koulujen alku = syksy = useimmat harrastukset alkavat (& tutut telkkuohjelmat palaavat kesätauolta). Vapaa-ajallekin saa taas mielekästä tekemistä.

5. Seuraava loma

Jos arki ei ikinä alkaisi, ei olisi myöskään seuraavaa lomaa, jota odottaa Smile

Mirka Mäki-Kala