Kesätöitä alle 18-vuotiaille!

Mistä kesätöitä alaikäiselle?

Alle 18-vuotiailla kesätyöpaikat ovat tiukemmassa kuin jo täysi-ikäisillä. Vaikka 18 vuotta ei olisikaan mittarissa, mahdollisuuksia työllistyä kesällä kuitenkin on, joten paikkoja kannattaa aktiivisesti etsiä ja hakea.

Kesätöitä etsiessä kannattaa ottaa käyttöön kaikki konstit ja kontaktit. Netin työpaikkasivustojen lisäksi kesätöistä ilmoitellaan yritysten ja järjestöjen omilla nettisivuilla, some-palveluissa, lehdissä, ilmoitustauluilla… Kesätyö voi löytyä myös läheltä: omien sukulaisten tai tuttavien luota, tet-harjoittelupaikasta, harrastusseurasta – sieltä, mihin olet jo tehnyt hyvän vaikutuksen! Tarjolla voi olla esimerkiksi lastenhoitoa, kotiapua tai puutarhatyötä.

Alle 18-vuotiaita palkkaavat kesätöihin mm. kunnat. Katso oman kuntasi nettisivuilta, koska kesätyöhaku alkaa ja päättyy, ja millaisia paikkoja on tarjolla. Myös järjestöt palkkaavat nuoria. Yksi suurimmista kesätöitä alaikäisille tarjoavista järjestöistä on 4H. Klikkaa siis itsesi paikallisen 4H järjestön sivuille tai ota yhteyttä suoraan toimistolle, ja saat ohjeet työnhakuun. Äläkä unohda maatiloja, marjatiloja ja puutarhoja. Usein niissä on tarjolla eläintenhoito, perkaus, poiminta ja kunnossapitotöitä, joihin ei täysi-ikäsyyttä vaadita.

Yrityksiin alaikäisiä palkataan vähemmän, mutta poikkeuksiakin löytyy. Etelä-Pohjanmaan alueella isot yritykset työllistävät nuoria. Olisiko sinun kesätyöpaikkasi kesällä 2015 Powerparkissa Härmässä, Keskisellä Tuurissa tai Eepeen (S-ketju) palveluksessa Seinäjoella. Näistä paikoista löydät lisätietoa sivun alla olevista linkeistä.

Haitpa kesätöitä sitten mistä tahansa, ole ajoissa asialla. Vilkkain hakuaika on nyt alkuvuodesta, mutta vielä keväämmälläkin ja alkukesästä voi onnistaa. Ole siis aktiivinen! Tee hyvä hakemus tai ota reippaasti kontakti puhelimella tai käymällä paikan päällä kiinnostavassa työpaikassa. Malleja kesätyöhakemuksen tekemiseen löydät mm. täältä. Kesätyöhakemuksen liitteeksi kannattaa tehdä ansioluettelo (CV). Tästä linkistä pääset katsastamaan hyvän ansioluettelomallin tilanteeseen, jossa hakijalle ei ole vielä kertynyt työkokemusta.

Linkkejä