Kansainvälisiä tuulahduksia

Kansainvälisiä tuulahduksia

lokakuunblogi.jpg

Ajatus kansainvälisyydestä? Loma, aurinko, lämpö? Vai uudet kulttuurit, vieraat kielet ja erilaiset tavat? Vai vaihto-oppilaat kouluissa, maahanmuuttajat tai ulkomaiset esiintyjät paikallisilla festareilla? Kansainvälisyys on kaikkea tätä ja paljon muuta. Tässä blogissa esitellään muutamia vaihtoehtoja, joiden kautta voit kansainvälistyä ja lähteä  ulkomaille.

Sinulla on monia eri mahdollisuuksia saada kansainvälisiä kokemuksia niin halutessasi. Monissa oppilaitoksissa on tutustua eri maalaisiin vaihto-opiskelijoihin. Vaihto-opiskelijat voivat olla Suomessa muutaman viikon, kuukauden tai kokonaisen lukuvuoden ajan. Eri oppilaitokset tarjoavat myös opiskelijoilleen erilaisia projekteja ja vierailuja sekä harjoittelumahdollisuuksia eri maissa. Ota rohkeasti selvää, millaisia mahdollisuuksia omassa opinahjossasi on tarjolla ja lähde mukaan.

Maailmalle oman kunnan nuorisopalveluiden kautta?

Nuorisotyö tarjoaa myös monenlaisia vaihtoehtoja, joista kannattaa ottaa selvää. EU:n nuorisotoimintaohjelma Erasmus+:n kautta nuorilla on mahdollisuus mm. järjestää nuorten ryhmätapaamisia, osallistua nuorten projekteihin tai lähteä Eurooppalaiseen Vapaaehtoispalveluun (EVS). Erasmus+ kannustaa nuoria aktiivisuuteen ja toteuttamaan omia unelmiaan kansainvälisesti. Ohjelman kautta voi saada rahoitusta ja tukea erilaisiin projekteihin. Erasmus+ -ohjelmaan voivat osallistua 13-30-vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset. Eri vaihtoehdoista löydät kattavasti tietoa ja nuorten omia kokemuksia: www.maailmalle.net .

Eri kunnissa on näiden lisäksi vaihtelevasti myös muita kansainvälisiä mahdollisuuksia, joihin voit osallistua. JIBBOn ja Kantin toiminta-alueella järjestetään vuosittain kansainvälisiä nuorten työleirejä, joihin osallistuu nuoria ympäri maailmaa. Leirien teemat vaihtelevat leirikohtaisesti, leireillä voidaan esim. olla mukana tapahtumajärjestelyissä, toteuttaa erilaisia kulttuuritempauksia, rakentaa tai kunnostaa erilaisia kohteita, eli vaikka ja mitä! Vapaaehtoisleirejä ja –työtä järjestävät monet eri tahot, järjestävien tahojen yhteystietoja löydät mm. http://jibbo.net/tietopankki/kansainvalisyys/tyoleirit-ja-vapaaehtoispalvelut/ . Jututtamalla omaa tuttua nuoriso-ohjaajaasi, voit kuulla myös muista vaihtoehdoista. Blogia kirjoittaessa ainakin Seinäjoella etsitään uutta ryhmää vuoden 2016 kansainväliseen nuorisovaihtoon… Kysy mitä omassa kunnassasi on menossa!

JIBBO Seinäjoki