Perusopetus & 2.aste

Perusopetus

Ilmajoella on 12 ala-astetta ja yksi yläkoulu, Jaakko Ilkan koulu. Ala-asteita on keskustassa ja Ilmajoen eri kylissä, yläkoulu sijaitsee Ilmajoen keskustassa urheilutalon ja nuorisotalon kanssa samalla pihamaalla.  Erityistä tukea tarvitsevat oppilaat opiskelevat luokkamuotoisesti yhdessä tai pienryhmissä (KELPO-hanke).

2.aste

Ilmajoella voi suorittaa 2. asteen tutkinto joko lukiossa tai ammattikoulussa. Ilmajoen lukio on yleislukio, jossa on mahdollisuus osallistua liikuntavalmennukseen. Lukio tekee yhteistyötä mm. Etelä-Pohjanmaan Opiston ja Etelä-Pohjanmaan virtuaalilukion kanssa.

Ammattitutkinto Ilmajoella on mahdollista opiskella Koulutuskeskus Sedun kahdessa toimipisteissä sekä Etelä-Pohjanmaan Opistolla. Tutkinnot ovat pääsääntöisesti 120 opintoviikon laajuisia ja niiden suorittaminen kestää  2−3 vuotta.

Koulutuskeskus Sedun toimipiste Ilmajoentiellä tarjoaa maatalousalan perustutkintoon johtavaa koulutusta. Opinnoissa voi suuntautua maatalousteknologiaan tai maatilatalouteen. Pappilantiellä sijaitsevan Sedun toimipisteessä voi suorittaa käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani). Suuntautumisvaihtoehdot ovat: erikoismaalaus ja pinta, kunnostus ja restaurointi, rooli- ja teatteripuvustus, sisustus ja tila sekä tekstiilialan aikuiskoulutus.

Etelä-Pohjanmaan Opistolla voi opiskella nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan perustutkinnon. Muita opiskeltavia ammattitutkintoja ovat: kotityöpalvelun, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen, lasten ja nuorten erityisohjaajan, perhepäivähoitajan sekä rytmimusiikkituotannon ammattitutkinnot. Erikoisammattitutkinnon voi opiskella johtamisen, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen sekä vanhustyön aloilta, minkä lisäksi Etelä-Pohjanmaan opitolla on mahdollisuus suorittaa näyttötutkintomestarikoulutuksen.

Alla olevista linkistä pääset peruskoulujen ja 2.asteen oppilaitosten omille sivuille.


koulujen nettisivut