Ilmajoen sosiaalipalvelut: toimeentulotuki ja velkaneuvonta

Kunnallinen sosiaalitoimi tuottaa yksityisille henkilöille, perheille ja yhteisöille sosiaalipalveluja tukeakseen kaikkien sosiaalista turvallisuutta ja toimintakykyä. Sosiaalitoimen piiriin kuuluvia palveluja ovat mm. lastensuojelu, elatusasiat, toimeentulotuki, vammaispalvelut, perhetyö, työttömien palvelut, talous- ja velkaneuvonta.

Ilmajoen sosiaalitoimi | Ilkantie 18, 60800 Ilmajoki
Ilmajoen sosiaalitoimen sivut

Toimeentulotuki

Joskus elämätilanne saattaa olla sellainen, että toimeentulo on haasteellista. Palkkatulot, muut tulot tai säästössä olevat varat eivät riitä välttämättömiin ja kohtuullisiin elinkustannuksiin. Tällöin on mahdollisuus kääntyä avun saamiseksi kunnan toimeentulotukipalvelujen puoleen. 

Ilmajoen kunnan toimeentulotuki-sivuilta löytyy ohjeet, miten toimeentulotukiasian voi saada vireille sekä tukihakemukset. Ensimmäisellä kerralla toimeentulotukea haettaessa on varattava aika sosiaalityöntekijälle.

HUOM! Rahallista tukea asumiseen ja elämiseen voit hakea myös KELAsta. Asumiseen haettavia tukia ovat
•    yleinen asumistuki
•    opintotuen asumislisä
•    sotilasavustuksen asumisavustus

Näistä KELA:n tuista lisää: http://www.kela.fi/henkiloasiakkaat 

Velkaneuvonta

Mikäli raha-asiat ovat sotkussa niin, että oma järki niiden ratkaisemiseksi ei riitä, yhteydenotto kunnan velkaneuvontaan on oikea peliliike. Velkaneuvonnan tarkoitus on auttaa ylivelkaantuneita ja taloudellisten ongelmien kanssa painiskelevia saamaan taloutensa tasapainoon ja rahankäytön kuriin.

Ilmajoella talous- ja velkaneuvontapalvelut tuottaa Seinäjoen kaupunki. Velkaneuvonta sijaitsee vanhassa valtion virastotalossa osoitteessa Alvar Aallon katu 9 B Seinäjoki. Neuvontaa saa myös puhelimitse arkisin kello 13-14.

Muista varata aika käynnille velkaneuvontatoimistossa! Velkaneuvonta on kuntalaisille maksutonta.

Lisätietoa talous- ja velkaneuvonnasta sekä hallitusta rahankäytöstä saat esimerkiksi Kuluttajaviraston sivuilta:  http://www2.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/taloustietoa/
Tarjolla on myös puhelinpalvelu - Takuu-säätiön maksuton Velkalinja p. 0800 9 8009, johon voit soittaa arkisin klo 10.00 - 14.00. Puheluusi vastaa Takuu-Säätiön työntekijä.

Lähteet: www.ilmajoki.fi, www.seinajoki.fi
Päivitetty: 23.2.2015 (MMK)

lisätietoa

Toimeentulotukiasiat:

vt. sosiaalityöntekijä
Ritva Uusipaikka
p. 044 4191 256

vt. sosiaalityöntekijä
Kirsti Yli-Ojanperä
p. 044 4191 255

etuuskäsittelijä
Virpi Pakka
p. 044 4191 252

Huomio soittoajat: ma, ti, ke & pe klo 9-10, to klo 13-14

Velkaneuvonta:

talous- ja velkaneuvoja
Arja Jussila
p. (06) 4162 797

talous- ja velkaneuvoja
Mervi Kallio
p. (06) 4162 796

talous- ja velkaneuvoja
Seppo Korpimäki
p. (06) 4162 053

toimistosihteeri
Marketta Lehto
p. (06) 4166 268