Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat 1−9. luokkalaisten terveyden seuranta ja siitä huolehtiminen. Muun muassa terveystarkastukset, terveysneuvonta, ensiapuluontoinen sairaanhoito ja oppilashuoltotyö ovat kouluterveydenhuollon tehtäviä. Peruskoulun aikana tehdään vuosittain terveystarkastukset, yläkouluaikana annetaan myös rokoteohjelmaan kuuluvat tehosterokotukset. Kouluterveydenhuoltoon kuuluu myös hammashoito.

Jokaisella koululla on nimettynä oma terveydenhoitaja. Oman koulun terveydenhoitajan yhteystiedot löytyvät täältä.

Opiskelunterveydenhuollon piiriin kuuluvat toisen asteen opiskelijat. Sen tavoitteena on mm. vahvistaa opiskelijoiden voimavaroja ja tukea terveyttä, opiskelukykyä ja aikuistumista. 1. opiskeluvuotena on terveydenhoitajan tarkistus ja 2. opiskeluvuotena terveystarkastus ja lääkärintarkastus.

Lukiolla, koulutuskeskus Sedulla ja kristillisellä opistolla on omat terveydenhoitajansa. Sedun ja lukion vastaanotto on ilman ajanvarausta on ma-ke klo 8-9 ja klo 11.30-12.00 sekä pe klo 8-9 ja klo 11.30-12.00. Vastaanotto löytyy Sedun C-rakennuksesta osoitteesta Vesipalontie 2. Kristillisen opiston (os. Siiriläntie 11-13) vastaanotto on ilman ajanvarausta torstaisin klo 9.15-10.30. Terveydenhoitaja on tavattavissa klo 10-15 välisen ajan.

  • Sedun terveydenhoitaja: Raija Mäki p. 044 438 4977
  • Lukion ja kristillisen opiston terveydenhoitaja: Päivi Niskanen p. 044 438 4940.

Tarkistathan ajat vielä koulujen sivuilta tai alla olevasta koulu- ja opiskeluterveydenhuollon linkistä.

Lähteet: www.lapua.fi, Perhekoon kaupunki, kotien valtakunta -materiaalipaketti
Päivitetty: 7.2.2017 (MMK)

nettisivut