Työ & työnhaku

Työnhaku

Lapualla ei ole omaa työ- ja elinkeinotoimiston (nk. työkkärin) toimipistettä, vaan asiointi tapahtuu TE-toimiston Seinäjoen toimipisteessä (os. Valtionkatu). Työnhakuasioissa kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon TE-palvelujen sähköisiä palveluita. Sähköisiin palveluihin kirjautuminen onnistuu osoitteessa www. te-palvelut.fi henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Työtä etsiessä kannattaa pitää silmällä lisäksi netin muita työnhakupalveluita, kunnan omia nettisivuja ja lehti-ilmoittelua. 

Kesätyöt 2017

Viherlaitos

Lapuan kaupunki on avannut kesätyöhaun viherlaitoksen kesätyöpaikoille. 16-17-vuotiaille lapualaisille nuorille on tarjolla 3viikon kesätyöjaksoja kesä-elokuussa. 18 vuotta täyttäneille lapualaisille nuorille on tarjolla 5viikon jaksoja touko-elokuussa.

Kesätyönhakulomake tulee palauttaa viimeistään 3.3.2017. Hakemuksen voi tulostaa tästä tai hakea kaupungin Teknisestä keskuksesta tai kaupungintalon neuvonnasta.

Lisätietoja viherlaitoksen kesätyöpaikoista: http://www.lapua.fi/?lang=fi&id=5044

Suviduuni 2017

Suviduuni 2017 kannustaa lapualaisia yrittäjiä palkkamaan lapualaisia vuonna 1995-2002 syntyneitä nuoria kesätöihin. Kaupunki maksaa tukea yrityksille, yksityisille työnantajille ja yhdistyksille, jotka ilmoittavat avoimet kesätyöpaikat TE-toimistoon tai jotka tekee Suviduuni-työsopimuksen sopivan nuoren kanssa.

NUORI, näin haet Suviduuniin!

Olethan 1995-2002 syntynyt nuori, jonka kotipaikka on Lapua?:) Jos olet..

  • Hae kesätyöpaikkaa oma-aloitteiseti tai ilmoittaudu TE-toimistoon kesätyönhakijaksi (edellyttää omia verkkopankkitunnuksia). Voit myös lähettää henkilötietosi osoitteeseen eija.hahtokari(at)te-palvelut.fi
  • Tee työnantajan kanssa kesätyösopimus
  • Aloita työt ja hoida ne kunnialla loppuun
  • Saat Suviduunin kautta palkkaa vähintään 180e viikon ajalta

Lisätietoa Suviduunista 2017: http://www.lapua.fi/?lang=fin&id=5064

HOX! Myös yksityiset työnantajat ja yritykset palkkaavat kesätyöntekijöitä. Käy rohkeasti kysymässä mieluisesta paikasta! Aiemmat kesätyö- tai harjoittelupaikat kannattaa pitää mielessä kesätöitä etsiessä. Kesätyöpaikoista ilmoitetaan lisäksi TE-toimiston sivuilla (www.te-palvelut.fi) sekä lehti-ilmoituksissa.

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyötä voi tehdä eri järjestöissä mm. kulttuurin, tapahtumien ja eri-ikäisten ihmisten parissa.

Lähde: www.lapua.fi
Päivitetty: 27.2.2017 (MMK)

yhteystiedot & sähköiset palvelut

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto | Valtionkatu 1 60100 Seinäjoki

linkkejä: kesätyöt & vapaaehtoistyö