Seinäjoen sosiaalipalvelut: toimeentulotuki ja velkaneuvonta

Kunnallinen sosiaalitoimi tuottaa yksityisille henkilöille, perheille ja yhteisöille sosiaalipalveluja tukeakseen kaikkien sosiaalista turvallisuutta ja toimintakykyä. Sosiaalitoimen piiriin kuuluvia palveluja ovat mm. lastensuojelu, elastusasiat, toimeentulotuki, vammaispalvelut, perhetyö, työttömien palvelut, talous- ja velkaneuvonta.

Seinäjoen sosiaalitoimen sivut

Sosiaali- ja terveyskeskus
Alvar Aallon katu 9C
p. 06 416 2111

Sosiaalikeskuksen neuvonta
ma-pe klo 9−15
p. 06 416 2438, 06 416 6318

Toimeentulotuki

Joskus elämätilanne saattaa olla sellainen, että toimeentulo on haasteellista. Palkkatulot, muut tulot tai säästössä olevat varat eivät riitä välttämättömiin ja kohtuullisiin elinkustannuksiin. Tällöin on mahdollisuus kääntyä avun saamiseksi kunnan toimeentulotukipalvelujen puoleen.

Seinäjoella toimeentulotukiasioita sosiaali- ja terveyskeskuksen kautta.  Ohjeet toimeentulotukiasian vireille saamiseksi sekä tukihakemukset löytyvät täältä. Hakemuksia saa myös sosiaali- ja terveyskeskuksen neuvonnasta sekä Peräseinäjoen ja Ylistaron palvelutoimistoista. Hakemukset liitteineen myös palautetaan näihin paikkoihin.

Toimeentulotukihakemusten käsittelyaika on 7 arkipäivää. Tukihakemusta toimittaessa tulee huomioida myös siihen tarvittavat liitteet.

Velkaneuvonta

Mikäli raha-asiat ovat sotkussa niin, että oma järki niiden ratkaisemiseksi ei riitä, yhteydenotto kunnan velkaneuvontaan on oikea peliliike. Velkaneuvonnan tarkoitus on auttaa ylivelkaantuneita ja taloudellisten ongelmien kanssa painiskelevia saamaan taloutensa tasapainoon ja rahankäytön kuriin.

Seinäjoen talous- ja velkaneuvonta sijaitsee vanhassa valtion virastotalossa osoitteessa Alvar Aallon katu 9 B Seinäjoki. Neuvontaa saa myös puhelimitse arkisin kello 13−14. Muista varata aika käynnille velkaneuvontatoimistossa! Velkaneuvonta on kuntalaisille maksutonta.

Lisätietoa talous- ja velkaneuvonnasta sekä hallitusta rahankäytöstä saat esimerkiksi Kuluttajaviraston sivuilta. Tarjolla on myös puhelinpalvelu - Takuu-säätiön maksuton Velkalinja p. 0800 9 8009, johon voit soittaa arkisin klo 10.00 - 14.00. Puheluusi vastaa Takuu-Säätiön työntekijä.

Lähde: www.seinajoki.fi
Päivitetty: 23.2.2015 (MMK)

yhteystietoja

Toimeentulotukiasiat:

Toimipaikat ja yhteystiedot

Velkaneuvonta:

talous- ja velkaneuvoja
Arja Jussila
p. (06) 4162 797

talous- ja velkaneuvoja
Mervi Kallio
p. (06) 4162 796

talous- ja velkaneuvoja
Seppo Korpimäki
p. (06) 4162 053

toimistosihteeri
Anita Mäkinen
p. (06) 4166 268