InterRail on halpaa junalla matkustamista. Se on yhä suositumpi matkustusmuoto nuorten keskuudessa. Sillä pääsee tutustumaan 30 maahan, ja se onkin hyvä vaihtoehto jos haluat lomallasi nähdä muutakin kuin tavalliset turistikohteet. Matkustaessasi junalla eri maissa pääset näkemään myös maaseutua ja erilaisissa majapaikoissa sinulla on mahdollisuus tutustua muihin matkaajiin eri maista. Interrail-lipulla matkustaminen on hyvin edullista ja lipulla voit matkustaa eri maissa. Lippuja on mahdollista ostaa sekä lapsille, nuorille että aikuisille.

Interrail-kortteja on olemassa kahdenlaisia; InterRail Globa Pass ja InterRail One Country Pass. Global Pass:lla voit matkustaa kaikissa InterRail-maissa. Voimassaoloaika vaihtelee: 15 päivän sisällä 5 vapaavalintaista matkustuspäivää, 1kk:n sisällä 10 vapaavalintaista matkustuspäivää tai 15, 22 tai 30 matkustuspäivää.

One Country Pass on maakohtainen ja sen voi ostaa useampaan maahan, jotka on jaettu viiteen eri hintaryhmään. Voimassaoloajoista voit valita 3, 4, 6 tai 8 matkustuspäivää kuukauden sisällä. InterRail-kortin voi ostaa suurimmilta asemilta sekä matkatoimistoissa. Korttia ostaessasi tarvitset voimassa olevan passin tai henkilökortin.

VR:n InterRail-kortilla voit matkustaa junalla 2.luokassa rajattomasti jopa 31 Euroopan maassa. Kortilla ei pysty matkustamaan ilmaiseksi kotimaassa, mutta VR tarjoaa 50 % alennuksen junamatkoistasi Suomen rajalle ja takaisin.

Päivitetty 8.12.2016 (MR)

linkkejä