Työllisty Sanssi- tai Duuni-kortilla

Sanssi-kortti

Alle 30-vuotiaille nuorille Sanssi-kortti voi toimia pääsylippuna työpaikkaan. Sanssi-kortilla työnantajasi saa palkkatukea ja sinä työehtosopimuksen mukaista palkkaa tehdystä työstä.

Voit saada Sanssi-kortin jos olet alle 30-vuotias ja ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi työvoimatoimistoon. Mikäli olet peruskoulun tai lukio-opinnot suorittanut Sanssi-kortti voidaan myöntää, jos se TE-toimistossa katsotaan tarkoituksen mukaiseksi.

Sanssi-kortti on voimassa 3kk kerrallaan työtä haettaessa, ja sen edut ovat voimassa 10kk työn aloittamisesta. Työnantaja voi saada palkkatukea enintään 10kk tai koko oppisopimuskoulutuksen ajan 700 euroa kuukaudessa. Työsuhteen tulee olla toistaiseksi voimassa oleva tai määrä-aikainen, ja työaika koko aikainen tai osa-aikainen.

Menettelytapa Sanssi-kortin saamiseksi on seuraava:

1) ilmoittaudu työnhakijaksi

2) sovi tapaaminen TE-toimistoon

3) ota yhteyttä kiinnostaviin työnantajiin

4) tee sopimus työnantajan ja TE-toimiston kanssa.

Duuni-kortti

Duuni-kortti on tarkoitettu yli 30-vuotiaille työttömille työnhakijoille, joiden työllistymistä työvoimatoimisto näkee tämän edistävän.

Duuni-kortti on voimassa 3kk kerrallaan työtä haettaessa, ja sen edut ovat voimassa 10kk työn aloittamisesta. Työnantaja voi saada palkkatukea ja tietyin edellytyksin palkkatuen lisäosaa työllistäessään Duuni-kortillisen. Palkkatukea maksetaan enintään 10kk, mutta tietyin edellytyksin jopa 24k kk tai koko oppisopimuskoulutuksen ajan 700 euroa kuukaudessa. Työsuhteen tulee olla toistaiseksi voimassa oleva tai määrä-aikainen, ja työaika koko aikainen tai osa-aikainen.

Menettelytapa Duuni-kortin saamiseksi on seuraava:

1) ota yhteyttä TE-toimistoon – saat Duuni-kortin TE-palvelujen asiantuntijalta

2) ota yhteyttä kiinnostaviin työnantajiin

3) sovi työnantajan ja TE-toimiston kanssa, miten menetellään

linkkejä