Lapuan sosiaalipalvelut: toimeentulotuki ja velkaneuvonta

Kunnallinen sosiaalitoimi tuottaa yksityisille henkilöille, perheille ja yhteisöille sosiaalipalveluja tukeakseen kaikkien sosiaalista turvallisuutta ja toimintakykyä. Sosiaalitoimen piiriin kuuluvia palveluja ovat mm. lastensuojelu, elatusasiat, toimeentulotuki, vammaispalvelut, perhetyö, työttömien palvelut, talous- ja velkaneuvonta.

Lapuan sosiaalipalvelujen nettisivut

 Puhelinaika ma-pe kello 9 - 15, p. 06 438 4125
 

Toimeentulotuki

Toimeentulotuki on henkilön tai perheen viimesijainen taloudellinen tuki, joka kattaa elämän perusmenoja.

Suomessa asuva tai oleskeleva henkilö tai perhe voi hakea toimeentulotukea, jos tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin menoihin. Tuloiksi lasketaan myös muut sosiaalietuudet. Tuen tarve harkitaan asiakkaan tilanteen perusteella.
Toimeentulotuki on tarkoitettu lyhytaikaiseksi etuudeksi, ja sen tarkoitus on auttaa tilapäisten vaikeuksien yli, ehkäistä sellaisten syntymistä ja edistää itsenäistä selviytymistä.

Toimeentulotukea haetaan ensisijaisesti Kelasta.
Toimeentulotuki - Kela.fi

 

Jos sinulla on sellaisia erityisiä menoja, joita perustoimeentulotuki ei kata, kunnan sosiaalitoimisto voi harkintansa mukaan myöntää täydentävää toimeentulotukea tai ehkäisevää toimeentulotukea. Hakeminen edellyttää, että asiakkaalla on ensin Kelassa voimassaoleva toimeentulotukipäätös.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea oman kunnan sosiaalitoimistosta. Hakemus löytyy täältä

 

Lapualla palvelevat

Perusturvakeskus, Liuhtarintie 2, 62100 Lapua

Puh. 06 438 4125 (neuvonta) : ajanvaraus sosiaalityöntekijöille ma-pe 9-15

vs. sosiaalityöntekijä  puh. 06 438 4119          

vs. sosiaalityöntekijä puh. 06 438 4105

sosiaaliohjaaja puh. 06 438 4103

sosiaaliohjaaja puh. 06 438 4129

Velkaneuvonta

Mikäli raha-asiat ovat sotkussa niin, että oma järki niiden ratkaisemiseksi ei riitä, yhteydenotto  velkaneuvontaan on oikea peliliike. Velkaneuvonnan tarkoitus on auttaa ylivelkaantuneita ja taloudellisten ongelmien kanssa painiskelevia saamaan taloutensa tasapainoon ja rahankäytön kuriin.

Seinäjoen Talous- ja velkaneuvonnan puhelinpalvelu arkisin kello 8:00-16:15. Talous- ja velkaneuvonnan käyntiasiakkaat vain ajanvarauksella. Aika tulee varata puhelimitse tai käymällä toimistossa. Käyntiasiakkaita palvellaan ajanvarauksella myös Alavuden, Kauhajoen ja Lapuan toimipaikoissa sekä alla mainituissa sivuvastaanottopaikoissa

Käyntiosoite:
Valtion virastotalo Fallesmanni, Juhonkatu 4, 3.krs, 60320 Seinäjoki

Puhelin:
029 56 61105
Sähköposti:
etela-pohjanmaa.velkaneuvonta@oikeus.fi
Lähimmät kunnat:
Ilmajoki, Kurikka, Seinäjoki

https://oikeus.fi/oikeusapu/etela-pohjanmaanoikeusaputoimisto/fi/index.html


Lisätietoa talous- ja velkaneuvonnasta sekä hallitusta rahankäytöstä saat esimerkiksi  kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta: KKV - Talous- ja velkaneuvojat
Tarjolla on myös puhelinpalvelu - Takuu-säätiön maksuton Velkalinja p. 0800 9 8009, johon voit soittaa arkisin klo 10.00 - 14.00. Puheluusi vastaa Takuu-Säätiön työntekijä.

Lähteet: www.seinajoki.fi www.lapua.fi www.oikeus.fi
Päivitetty: 27.02.2020 (PK)