Seinäjoen terveyskeskuspalvelut

terveyskuva.jpg

Terveyskeskus

Terveyskeskuslääkärin vastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan sekä äkillisesti sairastuneita että pitkäaikaissairaita potilaita. Tarvittaessa lääkäri kirjoittaa lausuntoja ja todistuksia sekä lääkereseptejä.

Terveyskeskuksesta voi varata lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanoton ajanvarauksen kautta. Ajanvarauksessa terveydenhuollon ammattilainen arvioi asiakkaan hoidon tarpeen sekä varaa asiakkaalle ajan joko lääkärille tai päivystävälle sairaanhoitajalle. Ajanvarauksessa annetaan myös neuvoja ja hoito-ohjeita, mikäli vastaanottokäynti ei ole tarpeellinen. Ajanvarauksen kautta varataan vastaanottoajat myös diabeteshoitajalle, astmahoitajalle tai muille ns. asiantuntijasairaanhoitajille. Peruuttamasta jätetystä lääkärinvastaanottoajasta peritään sakkomaksu.

Sähköinen ajanvaraus sairaanhoitajalle

Seinäjoen alueella on yksi terveyskeskus kantakaupungissa. Nurmossa, Peräseinäjoella ja Ylistarossa on terveyspalvelukeskukset, joissa palvelut ovat suppeammat kuin varsinaisessa terveyskeskuksessa Seinäjoen Y-talolla.

Terveyspalvelukeskuksissa tarjottavia palveluita ovat aikuisneuvola, hoito- ja diabetestarvikejakelu, laboratorionäytteenotto, reseptien uusiminen, omahoitopiste, lastenneuvola, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto (kouluilla) ja hammashoitola. Palveluiden tarjonta vaihtelee kuitenkin terveyspalvelukeskusten välillä, joten kannattaa tarkistaa, mitä palveluja omassa terveyspalvelukeskuksessa on tarjolla.

Aikuisneuvolassa hoidetaan mm. ompeleiden poistot, rokotukset ja verensokerien mittaukset. Lisäksi sen kautta saa terveydenhoitajan neuvontaa. Aikuisneuvolaan, lastenneuvolaan, laboratoriokokeisiin sekä hoito- ja diabetestarvikejakeluun on ajanvaraus.

Lähde: www.seinajoki.fi
Päivitetty: 13.02.2018

Terveyskeskuksen yhteystiedot

Ajanvaraustiedot Terveyskeskukseen Y-talolle (os. Koskenalantie 18 Seinäjoki)

  • p. 06 425 8100
  • ajanvaraus ja vastaanotot ovat auki ma-to klo 8-16.00 ja pe 8-15.30.
  • ajanvarausaika kiireellisissä asioissa ma−pe klo klo 8.00−10
  • ajanvarausaika ei-kiireellisissä asioissa ma−pe klo 12−15
  • tutkimustulosten tiedustelu (esim. laboratorio)arkisin klo 10−14

Terveyskeskuksen, hoitajien, laboratorion ja röntgenin yhteystiedot löytyvät täältä.

päivystyksen tiedot

Ensiapupäivystys on Y-talolla osoitteessa Koskenalantie 18, Seinäjoki.

Ensiapupäivystyksen ohjeet ja yhteystiedot

Terveyspalvelukeskusten palvelut ja yhteystiedot

Päivitetty 7.3.2016 (MMK)