Au Pairiksi?

Mikä on au pair?

Au pair sana tarkoittaa "samanarvoista", eli elät perheessä yhtenä perheenjäsenenä, hoitaen perheen lapsia ja tehden pieniä kotitöitä. Se ei ole sama asia kuin lastenhoitaja, koska au pairina olet yksi perheenjäsenistä. Vastineeksi työstäsi isäntäperheesi tarjoaa sinulle ruuat, taskurahan ja asuinpaikan. Taskuraha vaihtelee maasta ja perheestä riippuen. Asuinpaikkakin vaihtelee perheen mukaan, voit saada joko oman huoneen tai oman pienen asunnon.

Au pairiksi voit lähteä aikaisintaan 17-18-vuotiaana, mutta suurin osa au pair-järjestöistä vaatii täysi-ikäisyyttä. Yläikärajat ovat usein 25-30 vuoden välillä.

Au pairiksi lähteminen on erinomainen mahdollisuus tutustua uuteen kulttuuriin, parantaa kielitaitoa, itsenäistyä ja tutustua omaan itseen paremmin.

Miten au pairiksi?

On kaksi tapaa hankkia au pair paikka, itsenäisesti tai järjestön kautta. Itsenäisesti lähteminen tulee halvemmaksi, koska silloin ei tarvitse maksaa ohjelmamaksua järjestölle. Järjestön kautta lähteminen on kuitenkin turvallisempaa, koska silloin sinulla on järjestön tuki takanasi, jos kaikki ei menekkään suunnitelmien mukaan. Järjestön kautta on myös hieman helpompi lähteä, koska he huolehtivat käytännön asioista.

Jos haluat lähteä itsenäisesti, sinun kannattaa katsella perheitä AuPairWorldin kautta, tai liittyä esim. Finnish au pair-facebook ryhmään. Kannattaa kertoa itsestäsi mahdollisimman paljon, ja rehellisesti. Tulet elämään ja työskentelemään tulevassa perheessäsi n.2kk-1 vuoden. Riippuen perheen tarpeesta ja omasta halustasi. Poikkeuksena kuitenkin Yhdysvallat, siellä on oltava vähintään vuosi, koska laillista au pair-viisumia ei voi saada lyhyemmäksi aikaa.

Isäntäperheellä/järjestölläsi voi olla mahdollisia vaatimuksia, esim. et tupakoi, sinulla on ajokortti ja sinulla ei ole rikosrekisteriä. Yleensä vaaditaan myös tietyn verran lastenhoitokokemusta.

Kannattaa vertailla järjestöjen tarjontaa, hintoja ja ehtoja, että löydät juuri sinulle hyvän järjestön!

Päivitetty 7.12.2016 (MR)

Linkkejä

päivitetty 27.02.2020 (PK)