Platform-leirit

Platform –eurooppalainen nuorisovaihtoverkosto- on 23 maan muodostama yhteistyöverkosto. Verkoston toiminta-ajatuksena on edistää nuorten kansainvälistymistä sekä tarjota erilaisia elämyksiä järjestämällä nuorten leirejä ja nuorisotapahtumia erilaisilla teemoilla, kuten urheilu, taide, media, musiikki ja luonto.

Verkosto on vapaamuotoinen, ja toimii maakuntien, läänien ja kuntien välillä. Suomesta ainoana alueena verkostoon kuuluu Länsi-Suomen lääni. Käytännön yhteistyön hoitaa Nuorisokeskus Villa Elba Kokkolassa, josta saa myös lisätietoa leireistä ja muista ohjelmista.

Leirit

Leirit on tarkoitettu pääsääntöisesti 13–30-vuotiaille nuorille. Leireille osallistuvat maksavat itse matkansa kotoaan leiripaikkakunnalle sekä osallistumismaksun.

Leirien järjestäjillä on paljon kokemusta kansainvälisestä nuorisotyöstä, ja leirien järjestämisessä noudatetaan kansainvälisiä Platform-sääntöjä. Leireillä on aina mukana myös ohjaaja tai ryhmän vetäjä. Suomalaisryhmän koko on yleensä 3-6 henkilöä. Osallistuminen leirille on hyvä tapa saada ensikosketusta kansainväliseen toimintaan.

Jos kiinnostuit leireistä, kysy lisää oman kuntasi nuorisotoimistostasi tai ota yhteyttä Villa Elbaan.

Päivitetty 8.12.2016 (MR)

Linkkejä