Töihin ulkomaille?

Lähde töihin ulkomaille - se kannattaa! Opit työnteon ohessa kieltä ja kulttuuria. Koulutus ja kielitaito ovat eduksi hakiessasi töitä ulkomailla. Työnsaanti helpottuu, jos olet valmis ottamaan vastaan monenlaisia työtehtäviä. Vaikka et heti saisikaan unelmatyötäsi, kannattaa muistaa, että ulkomaantyökokemus on eduksi hakiessasi tulevaisuudessa muuta työtä.

Suomi kuuluu Euroopan talousalueeseen (ETA), johon kuuluvat kaikki EU-maat sekä Norja ja Islanti. Näiden maiden kansalaiset voivat vapaasti hakea töitä alueen muista maista. ETA-mailla on yhteinen EURES-työnvälitysjärjestelmä, jossa ilmoitetaan työpaikoista, joihin työnantajat etsivät työntekijää nimenomaan oman maansa ulkopuolelta. Joukossa on myös ns. kausityötä. Etelä-Pohjanmaan TE-toimistossa toimii koulutettu EURES-neuvoja, jonka puoleen voi kääntyä kansainväliseen työnvälitykseen liittyvissä asioissa.

Ulkomailla sijaitsevista työpaikoista ilmoitetaan myös työvoimatoimistoissa, tai voit lähteä töihin vaikka Allianssin nuorisovaihdon kautta.

Päivitetty 12.3.2019 (VRP)

yhteystiedot

Asiantuntija, EURES

SANNA DAVIDSSON
Puh. +358 295 046 627
sanna.davidsson@te-toimisto.fi

Linkkejä

päivitetty 27.02.2020 (PK)