Vaihto-oppilaaksi? Kielikurssille?

Vaihto-oppilaaksi

Vaihto-oppilaaksi voi lähteä yläasteen, lukion/ammattikoulun tai muun 2. asteen oppilaitoksen opiskelija. Eri vaihto-oppilasjärjestöillä on erilaiset ikärajat, mutta useimmiten ne vaihtelevat 15-18 vuoden välillä. Vaihtoaika on normaalisti puolesta vuodesta vuoteen järjestöstä riippuen.

Vaihto-oppilas asuu perheessä, jonka välittävä järjestö on hänelle valinnut, käy koulua paikallisessa oppilaitoksessa ja osallistuu kaikin tavoin isäntäperheen arkielämään.

Vaihto-oppilaaksi haluavalta ei vaadita mitään erityistä koulumenestystä, riittää kun on ulospäin suuntautunut, reipas, sopeutuvainen sekä kiinnostunut asumaan ja opiskelemaan vieraassa maassa. Jos olet kiinnostunut lähtemään vaihto-oppilaaksi, ota yhteyttä suoraan vaihto-oppilaita välittäviin järjestöihin.

Parhaimmillaan vaihto-oppilasvuosi tarjoaa erinomaisen kielitaidot, koko elämän kestäviä ihmissuhteita ja unohtumattomia kokemuksia ja muistoja.

Kielikurssille

Kielimatkat ja -kurssit ovat lyhytaikaisempi vaihtoehto lähteä ulkomaille parantamaan kielitaitoa sekä saamaan uusia kokemuksia. Kielimatkoja järjestetään moniin eri maihin. Kielimatkoja on tarjolla erityisesti kesäisin, ja niillä voi kielenopiskelun ohessa olla jokin teema, esimerkiksi harrastus, urheilu- tai kulttuurilaji.

Kielikursseja järjestävät kansainväliset ja kotimaiset yritykset ja järjestöt. Hinnat ja kohdemaat vaihtelevat eri järjestäjillä, joten ennen matkaa kannattaa tutustua huolellisesti eri vaihtoehtoihin.

Matkoilla opiskellaan kieltä kansainvälisissä ryhmissä ja myös vapaa-aikaa vietetään joko ryhmän kanssa tai itsenäisesti. Kurssilaiset majoitetaan usein paikallisiin perheisiin, joten kielitaito karttuu myös opiskelun ulkopuolella.

Kielikurssit ja -matkat ovat yleensä myynnissä jo huomattavasti aiemmin kuin matkan ajankohta. Kesäksi ajoittuvaa matkaa kannattaa suunnitella jo edeltävänä syksynä. 

Päivitetty 8.12.2016 (MR)

Linkkejä

Päivitetty 27.02.2020 (PK)