Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston palvelut

Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston palvelut on tarkoitettu työssä oleville, työttömille, työelämään tulossa oleville henkilöille sekä työnantajille. Palveluja löytyy omatoimisesti käytettävistä verkkopalveluista räätälöityihin henkilökohtaisiin palveluihin, joita saa TE-toimistosta ja niiden alaisista työnhakukeskuksista sekä työvoiman palvelukeskuksista.

Verkkopalveluja voi käyttää ajasta ja paikasta riippumatta. TE-palvelujen nettisivuilla voi ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi, etsiä avoimia työpaikkoja ja ottaa käyttöön paikkavahtipalvelun, jättää oman työnhakuilmoituksensa CV-nettiin, hakea työvoimakoulutukseen, kokeilla ammatinvalintaohjelmaa ja etsiä tietoa eri ammateista. Työ- ja elinkeinotoimistosta saa henkilökohtaista palvelua työnhaussa ja -välityksessä ja tietoa työmarkkinoista, koulutuksesta, ammateista sekä yrittäjyydestä. Työ- ja elinkeinotoimisto neuvoo työttömyydenaikaisten etuuksien hakemisessa ja tukee työllistymistä eri tavoin.

Työnantaja voi verkon kautta ilmoittaa avoimen työpaikan työ- ja elinkeinotoimistoon sekä etsiä sopivaa työntekijää CV-netistä. Työnantajille työ- ja elinkeinotoimisto tarjoaa mm. rekrytointi- ja koulutuspalveluja. Avoimista työpaikoista työnantaja voi tiedottaa maksutta työhallinnon valtakunnallisissa, erittäin suosituissa kanavissa.

Työvoiman palvelukeskukset ovat työhallinnon, kuntien ja Kelan yhteisiä palvelupisteitä. Ne palvelevat henkilöitä, joiden työllistyminen on eri syistä vaikeutunut.

linkkejä