Työ & työnhaku

Työhaku

Ilmajoella ei ole omaa työ- ja elinkeinotoimiston toimipistettä vaan asiointi työnhakutilanteessa tapahtuu Seinäjoella Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston toimipisteessä.

Työnhakuasioissa sekä työnhakijana että työnantajana kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon TE-palvelujen sähköisiä palveluita. Sähköisiin palveluihin kirjautuminen onnistuu osoitteessa www.te-palvelut.fi henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Työtä etsiessä kannattaa pitää silmällä lisäksi netin muita työnhakupalveluita, kunnan omia nettisivuja ja lehti-ilmoittelua. 

Kesätyöt 2017

Ilmajoen kunta työllistää kesällä 2017 parikymmentä 16-20-vuotta täyttävää nuorta. Kunnan kesätyöpaikoille etusijalla ovat nuoret, joita kunta ei ole työllistänyt aikaisempina kesinä. Kesätyötehtäviä ovat pääasiallisesti puisto- ja kiinteistönhoitotöitä, hoitotöitä päivähoidossa, kahviotöitä ja siivoustöitä. Työsuhteet ovat 3 viikon mittaisia ja ajoittuvat kesä-elokuulle. 

Kunnan kesätöitä haetaa sähköisesti Kuntarekryn kautta. Työavain on 131605. Kesätyöhaku päättyy 31.3.2017 klo 12. Kesätyöntekijän palkka on 6,50e/tunti.

Lisätietoja: http://www.ilmajoki.fi/ajankohtaista/?lang=fi&id=4700

Hakulomake: kesatyohakemus_2017.doc

Myös yritykset työllistävät nuoria kesäkuukausina. Siksi kesätöitä kannattaa kysyä suoraan yrityksiltä tai etsiä vapaita paikkoja TE-toimiston (www.te-palvelut.fi) ja lehti-ilmoitusten kautta. Aiemmat kesätyö- tai harjoittelupaikat kannattaa pitää mielessä kesätöitä etsiessä.

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyötä voi tehdä eri järjestöissä mm. kulttuurin, tapahtumien ja eri-ikäisten ihmisten parissa.

Lähteet: www.ilmajoki.fi
Päivitetty 10.3.2017 (MMK)

yhteystiedot/sähköiset palvelut

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto | Valtionkatu 1 60100 Seinäjoki

linkkejä: kesätyö ja vapaaehtoistyö