Nuorisotiedotus

JIBBO on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä tekevä nuorten tieto- ja neuvontapalvelu. Sen kohderyhmään kuuluvat kaikki alle 29-vuotiaat, heidän vanhempansa ja nuorten parissa työkseen toimivat ammattilaiset.

Nuorisotiedotus (=nuorten tieto- ja neuvontatyö) on nimensä mukaisesti nuorille suunnattu ehkäisevän nuorisotyön palvelumuoto. Nuorisotiedotuksen tavoitteena on tarjota nuorille ”ammattitaitoista tietoa, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä ja tilanteissa (Koordinaatti 2015).

Nuorisotiedotus on henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa, jonka kesto voi vaihdella henkilöstä, asiasta ja tiedontarpeesta riippuen. Sitä tehdään verkkopalveluissa ja sosiaalisessa mediassa sekä muissa vaihtuvissa toimintaympäristöissä; nuorisotiedotuksen ammattilaiset voivat jalkautua nuorten pariin esimerkiksi kouluille, kirjastoihin ja tapahtumiin.

Suomessa nuorisotiedostustyötä koordinoi ja kehittää Koordinaatti.

JIBBOn alueeseen kuuluvat ja sitä rahoittavat Ilmajoki, Lapua ja Seinäjoki. Verkkopalvelun ja sosiaalisen median sisällöstä vastaa nuorisotiedottaja.

JIBBOn puoleen voit kääntyä kun:

  • tarvitset tietoa muuten vain tai omien valintojesi tueksi
  • haluat kysyä mieltäsi askarruttavista asioista (etusivun kysymyslomake, some-kanavat, sposti, puhelin)
  • kaipaat henk.koht ohajusta verkossa tai kasvotusten
  • tarvitset käytännön jelppiä vaikkapa työnhaussa, yhteishaussa, virallisten paperien täyttämisessä, arkielämän asioiden hoidossa....
  • haluat vinkkejä tapahtumista ja tekemisestä vapaa-ajalla

Osana JIBBOa toimii verkkolehti Kantti (verkkolehtikantti.fi), joka on nuorten toimittajien luotsaama paikallismedia. Jokainen on tervetullut tekemään seudun parasta verkkolehteä. 

HOX! Mikäli huomaat tällä sivustolla päivitystarpeita tai kaipaat sinne sisältöä jostakin aihepiiristä, ota yhteyttä nuorisotiedottajaan.

Yhteystiedot

Veera Rinta-Porkkunen
ts. nuorisotiedottaja
040 514 2894
jibbotiedottaja(at)gmail.com
verkkolehtikantti(at)gmail.com

 JIBBO somessa

Kantti somessa

Päivitetty: 26.06.2019

jibbo kunnat