Seinäjoki

seinjoki_kuvitus.png

pikafaktoja seinäjoesta

  • Seinäjoki on perustettu v. 1868. Kaupunki Seinäjoesta tuli v. 1960.
  • Maakuntakeskus
  • asukasluku on 63 288 (31.12.2018)
  • pinta-ala on 1469,19 m2
  • kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki

www.seinajoki.fi

Tietoa taskuun Seinäjoki 2016

esittely

Yli 63.000 ihmistä ei voi olla väärässä, Seinäjoella ”Etelä-Pohjanmaan Metropolissa” on mahtavaa pistää tossua toisen eteen. Eikä seinäjokiset turhaan trossaa, oikeastikin eletään yhdessä Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkikeskuksista.

Seinäjoki on kotomaan mahdollisuuksien kaupunki. Opiskelukin järjestyy omassa kaupungissa aina yliopistotasolle saakka ja harrastaa voi niin paljon, että heikompaa hirvittää. Naapuripitäjien ammattilaisia myöden useat löytävät myös työpaikkansa Seinäjoelta. Jos silmä pökkää urbaaniin kaupunkiasumiseen voi suunnata maaseutuidylliin 30 kilometrin päähän lähes suuntaan tai toiseen, ja aina vain ollaan Seinäjoella.

Seinäjokisten kunnianhimoa kuvastaa se, että se mitä kaupungista ei ole löytynyt on tehty: vaatimattomimpina esimerkkeinä nyt Jouppilanvuori, joka sisältää kokonaisen talviurheilukeskuksen, ja Kyrkösjärvi, tekojärvi, jonka rannat ovat viime aikoina saaneet ansaittua huomiota vuoden 2016 Asuntomessualueena.

Provinssi, Tangomarkkinat, Vauhtiajot ja Duudsonit. Tarvitseeko sitä muuta Seinäjoelta tietää? No ehkä sen verran arkkitehtuurista, että tunnistaa Alvar Aallon suunnittelun jäljen kaupungin hallinto- ja kulttuurikeskuksesta.

Alla olevilta sivuilta löydät lisää tietoa asumisesta ja elämisestä Seinäjoella.


nuorisotyö

Koulutus ja työ

asuminen

sosiaali ja terveys

Vapaa-aika