Perusopetus & 2.aste

Perusopetus

Ilmajoella on 12 ala-astetta ja yksi yläkoulu, Jaakko Ilkan koulu. Ala-asteita on keskustassa ja Ilmajoen eri kylissä, yläkoulu sijaitsee Ilmajoen keskustassa urheilutalon ja nuorisotalon kanssa samalla pihamaalla.  Erityistä tukea tarvitseville oppilaille annetaan joustavin järjestelyin tukea omassa lähikoulussaan ellei tuen antaminen välttämättä edellytä oppilaan siirtämistä toiseen opetusryhmään tai kouluun. (Oppimisen ja koulunkäynnin tuen opas).

2.aste

Ilmajoella voi suorittaa 2. asteen tutkinto joko lukiossa tai ammattikoulussa. Ilmajoen lukio on yleislukio, jossa on mahdollisuus osallistua liikuntavalmennukseen. Lukio tekee yhteistyötä mm. Etelä-Pohjanmaan Opiston ja Etelä-Pohjanmaan virtuaalilukion kanssa.

Ammattitutkinto Ilmajoella on mahdollista opiskella Koulutuskeskus Sedun kahdessa toimipisteissä sekä Etelä-Pohjanmaan Opistolla. Tutkinnot ovat pääsääntöisesti 180 osaamispisteen laajuisia ja niiden suorittaminen kestää  2−3 vuotta.

Koulutuskeskus Sedun toimipiste Ilmajoentiellä tarjoaa maatalousalan perustutkintoon johtavaa koulutusta. Opinnoissa voi suuntautua maatalousteknologiaan tai maatilatalouteen.  Rengonharjulla, lentokentän kupeessa sijaitsevassa Sedun toimipisteessä voi suorittaa logistiikan tai rakennusalan tutkintoja. Lisätietoja Sedun sivuilta, linkit sivun alalaidassa.

Etelä-Pohjanmaan Opistolla voi opiskella nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan perustutkinnon. Muita opiskeltavia ammattitutkintoja ovat: kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto, lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto sekä perhepäivähoitajan ammattitutkinto.  Erikoisammattitutkinnon voi opiskella koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen alalta.

Alla olevista linkistä pääset peruskoulujen ja 2. asteen oppilaitosten omille sivuille.


koulujen nettisivut

Päivitetty: 24.10.2018