Työ & työnhaku

Työnhaku

Lapualla ei ole omaa työ- ja elinkeinotoimiston (nk. työkkärin) toimipistettä, vaan asiointi tapahtuu TE-toimiston Seinäjoen toimipisteessä (os. Valtionkatu). Työnhakuasioissa kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon TE-palvelujen sähköisiä palveluita. Sähköisiin palveluihin kirjautuminen onnistuu osoitteessa www. te-palvelut.fi henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Työtä etsiessä kannattaa pitää silmällä lisäksi netin muita työnhakupalveluita, kunnan omia nettisivuja ja lehti-ilmoittelua. 

Kesätyöt 2018

Viherlaitos

Lapuan kaupunki on avannut kesätyöhaun viherlaitoksen kesätyöpaikoille. 16-17-vuotiaille lapualaisille nuorille on tarjolla 3viikon kesätyöjaksoja kesä-elokuussa. 18 vuotta täyttäneille lapualaisille nuorille on tarjolla 5viikon jaksoja touko-elokuussa.

Kesätyönhakulomake tulee palauttaa viimeistään 2.3.2017. Hakemuksen voi tulostaa tästä tai hakea kaupungin Teknisestä keskuksesta tai kaupungintalon neuvonnasta.

Lisätietoja viherlaitoksen kesätyöpaikoista löytyy täältä

Suviduuni 2018

Suviduuni 2018 kannustaa lapualaisia yrittäjiä palkkamaan lapualaisia vuonna 1996-2003 syntyneitä nuoria kesätöihin. Kaupunki maksaa tukea yrityksille, yksityisille työnantajille ja yhdistyksille, jotka ilmoittavat avoimet kesätyöpaikat TE-toimistoon tai jotka tekevät Suviduuni-työsopimuksen sopivan nuoren kanssa.

NUORI, näin haet Suviduuniin!

Olethan 1996-2003 syntynyt nuori, jonka kotipaikka on Lapua?:) Jos olet..

  • Hae kesätyöpaikkaa oma-aloitteiseti tai ilmoittaudu TE-toimistoon kesätyönhakijaksi (edellyttää omia verkkopankkitunnuksia). Voit myös lähettää henkilötietosi osoitteeseen eija.hahtokari(at)te-palvelut.fi
  • Tee työnantajan kanssa kesätyösopimus
  • Aloita työt ja hoida ne kunnialla loppuun
  • Saat Suviduunin kautta palkkaa vähintään 180e viikon ajalta

Lisätietoa Suviduunista 2018: http://www.lapua.fi/?lang=fin&id=5064

HOX! Myös yksityiset työnantajat ja yritykset palkkaavat kesätyöntekijöitä. Käy rohkeasti kysymässä mieluisesta paikasta! Aiemmat kesätyö- tai harjoittelupaikat kannattaa pitää mielessä kesätöitä etsiessä. Kesätyöpaikoista ilmoitetaan lisäksi TE-toimiston sivuilla (www.te-palvelut.fi) sekä lehti-ilmoituksissa.

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyötä voi tehdä eri järjestöissä mm. kulttuurin, tapahtumien ja eri-ikäisten ihmisten parissa.

Lähde: www.lapua.fi
Päivitetty: 14.02.2018

yhteystiedot & sähköiset palvelut

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto | Valtionkatu 1 60100 Seinäjoki

linkkejä: kesätyöt & vapaaehtoistyö