Seinäjoen sosiaalipalvelut: toimeentulotuki ja velkaneuvonta

Kunnallinen sosiaalitoimi tuottaa yksityisille henkilöille, perheille ja yhteisöille sosiaalipalveluja tukeakseen kaikkien sosiaalista turvallisuutta ja toimintakykyä.

Seinäjoen sosiaali- ja terveyskeskus | Alvar Aallon katu 9 C, 60101 Seinäjoki
Seinäjoen aikuissosiaalityön sivut

Puhelinaika ma, ti, to kello 9 - 10, p. 06 416 2111/vaihde

Toimeentulotuki

Toimeentulotuki on henkilön tai perheen viimesijainen taloudellinen tuki, joka kattaa elämän perusmenoja.

Suomessa asuva tai oleskeleva henkilö tai perhe voi hakea toimeentulotukea, jos tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin menoihin. Tuloiksi lasketaan myös muut sosiaalietuudet. Tuen tarve harkitaan asiakkaan tilanteen perusteella.
Toimeentulotuki on tarkoitettu lyhytaikaiseksi etuudeksi, ja sen tarkoitus on auttaa tilapäisten vaikeuksien yli, ehkäistä sellaisten syntymistä ja edistää itsenäistä selviytymistä.

Toimeentulotukea haetaan ensisijaisesti Kelasta.
Toimeentulotuki - Kela.fi

Jos sinulla on sellaisia erityisiä menoja, joita perustoimeentulotuki ei kata, kunnan sosiaalitoimisto voi harkintansa mukaan myöntää täydentävää toimeentulotukea tai ehkäisevää toimeentulotukea. Hakeminen edellyttää, että asiakkaalla on ensin Kelassa voimassaoleva toimeentulotukipäätös.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea oman kunnan sosiaalitoimistosta.

 

Velkaneuvonta

Mikäli raha-asiat ovat sotkussa niin, että oma järki niiden ratkaisemiseksi ei riitä, yhteydenotto velkaneuvontaan on oikea peliliike. Velkaneuvonnan tarkoitus on auttaa ylivelkaantuneita ja taloudellisten ongelmien kanssa painiskelevia saamaan taloutensa tasapainoon ja rahankäytön kuriin.

Aika tulee varata puhelimitse tai käymällä toimistossa. Käyntiasiakkaita palvellaan ajanvarauksella myös Alavuden, Kauhajoen ja Lapuan toimipaikoissa sekä alla mainituissa sivuvastaanottopaikoissa

https://oikeus.fi/oikeusapu/etela-pohjanmaanoikeusaputoimisto/fi/index.html

 

Lähteet:  www.seinajoki.fi www.oikeus.fi
Päivitetty: 27.02.2020 (PK)