Työleirit ja vapaaehtoispalvelut

Oletko kiinnostunut lähtemään ulkomaille hankkimaan työ- ja elämänkokemusta? Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä? Tai kenties työskennellä hyvässä porukassa muutaman viikon ajan?

Nuorille on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja, eikä matkalle lähtö ole aina rahasta kiinni. Erilaiset tahot järjestävät vapaaehtoistyön mahdollisuuksia eri maissa. Vapaaehtoistyö voi olla mitä tahansa aina maataloustyöstä rakennushommiin, eikä osallistujalta vaadita erityistaitoja: riittää kun on oma-aloitteinen, avoin ja sopeutuvainen. Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa ja työtä tehdään yleishyödyllisen yhteisön hyväksi. Vapaaehtoistyöhön voi lähteä joko kesäksi tai pidemmäksi aikaa.

Työleirejä järjestetään yleensä kesäisin eri puolilla maailmaa ja ne kestävät viikosta kuukauteen. Kansainvälisille työleireille osallistuu ihmisiä monista maista ja yhteinen kieli on yleensä englanti. Leirille lähtö ei edellytä täydellistä englanninkielen taitoa - leiri on hyvä keino parantaa omaa kielitaitoaan! Olot työleireillä saattavat olla alkeellisetkin. Joten tarvitset mukaan makuupussin lisäksi avoimen ja sopeutuvaisen mielen.

Työleirin ja vapaaehtoispalvelun kustannukset riippuvat järjestäjästä. Lähtiessäsi tarvitset passin, ja selvitä ennen lähtöä järjestäjältä, tarvitsetko viisumin tai työluvan.

Tutustu linkkilistasta eri mahdollisuuksiin lähteä vapaaehtoiseksi tai työleirille!

Päivitetty 14.8.2015 (MMK)

Linkkejä